Обратно Кметът Фандъкова връчи почетен знак на Енцо Вецел – директор на "Гьоте-институт"

 

"Поздравявам Ви за това, което правите за София. Зная девиза на града "Расте, но не старее" и съм убедена, че това означава развитие." Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова, която връчи Почетен знак на София на г-н Енцо Вецел – директор на "Гьоте институт" в периода 2014 г. – 2019 г.

На церемонията присъства и председателят на постоянната комисия по култура, образование, наука и културно многообразие към Столичния общински съвет Малина Едрева.

Отличието г-н Вецел получи за активната му роля за реализиране на проекти в сферата на културата и образованието в София. "Гьоте-институт" е важна част от културния живот на София, за образование, за изучаването на немски език – каза кметът Фандъкова. – Особено важна е подкрепата на "Гьоте-институт" за развитие на Академията за културен мениджмънт, която поставя София в центъра за развитие на партньорства на културното наследство и управление на културни политики на Балканите. Всяка година в София се събират културни мениджъри от Солун, Букурещ, Сараево и София."

В Културната програма на Института акценти са срещи между български и германски творци и интелектуалци, както и представяне на немската съвременна култура и насърчаване на немско-българското и на европейското сътрудничество в културната и в духовната област.

Тази година "Гьоте-институт" навърши 30 години от основаването си и развитието на дейността си в София.