Обратно Започна сезонната поддръжка на уличната мрежа в София

 

С подобряване на атмосферните условия в последните дни Столична община започна изпълнението на сезонна поддръжка на уличната мрежа. В рамките на пролетната поддръжка  ще бъдат обхванати първостепенни, второстепенни и вътрешноквартални улици. С приоритет е извършването на ремонтите по пътните платна.

"Започнаха ремонтните дейности на уличната мрежа в районите „Оборище“, „Подуяне“, „Студентски“, „Средец“, „Витоша, „Овча купел“ и „Кремиковци“. Екипите, извършващи ремонти на терен в момента, са 17. В следващите дни строителните бригади ще започнат работа и в останалите райони на столицата. Целта е да се отстранят всички повреди, които са генерирани вследствие на есенно-зимния сезон. Съобразяваме работата на екипите с часовете на по-интензивен трафик, така че да не затрудняваме преминаването на превозни средства допълнително“ – това увери зам.-кметът по строителството в Столичната община  д-р инж. Ангел Джоргов.

В дейностите за възстановяване на уличните настилки ще бъдат включени както фрезоване и последващо полагане на  асфалтобетон  в компрометирани участъци, така и пренареждане на павета. Възстановителната кампания от есенно-зимния период по улиците и булевардите в столицата ще продължи до края на месец април.