Обратно Зам.-кметът Дончо Барбалов приветства участниците в Световната купа по акробатика

Зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов бе сред официалните гости, приветствали участниците в започналия днес в турнир за Световната купа по акробатика. „За нашия град е чест да кажем „Добре дошли“ на най-добрите в този така атрактивен и популярен спорт. След година и половина пауза София приема световния елит в акробатиката. Желая ви успех и дано на следващите големи състезания да сме без здравни маски“, каза Барбалов на церемонията в зала „Асикс Арена“.

С приветствени адреси към присъстващите се обърнаха още президентът на БФ Акробатика Владимир Колев и Рози Таймърс – председател на Техническия комитет към Международната федерация. Сред официалните лица бе и помощник-ректорът на НСА проф. Кирил Андонов. Последваха традиционните клетви на спортисти и съдии, а след кратка фолклорна програма стартираха първите изпълнения от турнира.

След близо година и половина пауза заради здравните мерки, този уикенд в София акробатиката прави своя рестарт със стартовете за Световната купа. Успоредно на надпреварите ще има съпътстващ международен турнир за по-младите. От днес до неделя свои изпълнения ще покажат общо над 300 участници от 11 държави. Поне 140 от тях ще се представят в турнира за Световната купа, за който у нас пристигнаха едни от най-класните състезатели в света. В младежкия турнир ще видим над 80 деца и юноши от България плюс техни връстници от чужбина.