Обратно Зам.-кметът Десислава Билева присъства на откриването на Лабораторен комплекс към Биологическия факултет

Зам.-кметът на Столична община по екология Десислава Билева присъства на откриването на Лабораторен комплекс към Биологическия факултет на Софийския университет, заедно с ректора проф. дфн Анастас Герджиков и проф. д-р Шишков.

"Столична община има трайно сътрудничество със Софийския университет и Биологическия факултет при изпълнението на редица проекти" – каза зам.-кметът Билева. Специалисти от Биологическия факултет участват в изпълнението на проекти, свързани с възстановяването на влажни зони в с. Негован и в работата на Столичния зоопарк. Възпитаници на факултета работят като специалисти в Завода за МБТ на София, който е един от най-модерните в Европа.

В момента Столична община е партньор на Софийския университет и по два проекта, които са насочени към научноизследователска дейност с финансиране по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж”. Чрез тях ще бъдат създадени лабораторни комплекси с няколко лаборатории и акселератор за технологично предприемачество.

За София е важно развитието на  индустриите, свързани с технологии в здравеопазването и качеството  на живот, за което водеща роля имат научноизследователските звена.

 

 

Билева благодари за съвместното сътрудничество и пожела успех на всички преподаватели и студенти, които ще работят в лабораториите със съвременно технологично оборудване.