Обратно В 9 общински изнесени кабинета за ваксинация ще се извършва имунизация тази събота и неделя

Пунктовете в метрото спират работа от понеделник заради слаб интерес

В 9 общински изнесени медицински пункта софиянци могат да се ваксинират срещу COVID-19 тази събота и неделя, 5 и 6 март. Желаещите да се имунизират имат възможност да го направят на следните места:

  • Две метростанции: "НДК" с работно време от 9:00 до 14:00 часа и „СУ "Св. Кл. Охридски“ – от 12:00 до 17:00 часа;
  • Пет търговски центъра – „България мол“, „Парадайс мол“, „Ринг мол“, „Сердика мол“ и The Mall, с работно време от 13:00 до 18:00 часа;
  • Многопрофилната болница "Княгиня Клементина" (бивша Пета МБАЛ) – от 10:00 до 17:00 часа;
  • Културния дом в ж.к. „Дружба“ –  от 9:00 до 16:00 часа.

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Ваксините се осигуряват с помощта на Столичната РЗИ, дирекция „Здравеопазване“ и екипите на „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община.

Поради слабия интерес от понеделник, 7 март, вече няма да работят ваксинационните пуктове в метростанциите. През делничните дни столичани ще могат да се имунизират в общинските ДКЦ-та с номера 8, 11, 12, 13, 18, 20 и 24, както и в  две от общинските болници: Втора МБАЛ и МБАЛ "Княгиня Клементина".