Обратно Столичната община съвместно с посолството на България в Черна гора направиха дарение за децата от Подгорица

 

Днес, 14.10.2022 г., след успешното приключване на участието в международното учение по проект „BALANCE Large Scale Earthquake Management at Western Balkans through Joint Cross Border Cooperation Activities", финансирано от Европейската комисия и проведено в Которския залив, Черна гора, екипът от Столична община съвместно с посолството на Република България в Черна гора направиха дарение за децата от социално слаби семейства, ученици в училища „Бошко Радулович“ и „Саво Кажич“ от селата Комани и Барутана към община Подгорица.

Предмет на дарението от българска страна за черногорските ученици са спортни екипи – футболни тениски, къси панталони, футболни топки, спортни бутилки за вода и раници, пъзели и информационни материали.

Дарението беше предадено от посланик д-р Меглена Плугчиева и Красимир Димитров, директор на дирекция „Аварийна помощ и превенция” и прието с огромна благодарност от директорите на двете училища – г-жа Дария Пейкович и г-н Александър Вукичевич.

Благодарение на активните контакти между двата кмета Йорданка Фандъкова и Иван Вукович, двете столици са в партньорски връзки и осъществяват успешно съвместни проекти в различни области.