Обратно Столична община получи награда за административна услуга за сигнали от граждани

Отличие в КОНКУРС ЗА ДОБРИ ПРАКТИКИ В АДМИНИСТРАЦИЯТА за 2020 г. получи Столичната община. Конкурсът се проведе по проекта на ИПА „Дигитална трансформация в обучението – дигитална компетентност и учене“, финансиран от Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Столичната община получи Трета награда в категория „Технологични решения за открито управление“, като отличието се връчва за мобилно приложение за подаване на сигнали от гражданите. Сигналите са свързани с градската среда.

Чрез мобилното приложение на Столична община са обработени 8 981 сигнала от пускането му на 10.04.2020 г. Приложението е налично за системите Android и iOS и е достъпно през google play и app store – https://play.google.com/store/apps/details?id=bg.kontrax.infocenter

Електронната платформа на Столична община бе оценена и отличена през 2020 г. заедно с общо 51 добри практики в България, като половината от тях са за категорията „Социална отговорност“. Експертни комисии оцениха получените предложения и излъчиха победителите по категории. Статуетката получи г-жа Венера Милова, секретар на общината, и ѝ бе връчена от г-н Николай Минев, директор на дирекция „Информационни системи и оперативна съвместимост“ в ДАЕУ и член на оценителната комисия.