Обратно След ремонта ул."Вашингтон" между ул."Трапезица" и ул."Пиротска" ще бъде пешеходна зона

От 26 юни започва основният ремонт на стария мост "Чавдар"

След експонирането на един от най-интересните проекти на културно-историческото наследство на София - "Западна порта на Сердика", изпълняваме основен ремонт на пътната настилка на ул."Вашингтон" в участъка от ул."Трапезица" до ул."Пиротска". Като завършек на археологическия парк участъкът от ул."Вашингтон" ще се превърне в пешеходна зона, която се свързва ул."Пиротска". Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова заедно със зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев провериха възстановяването на паважната настилка по ул."Вашингтон". Присъстваха и кметът на район "Възраждане" Савина Савова и зам.-кметът доц.д-р Тодор Чобанов. 
Извършва се цялостен ремонт на ул."Вашингтон" в участъка между ул."Трапезица" и ул."Пиротска". Улицата беше изцяло укрепена по проекта за изпълнение на Западна порта по Норвежкия механизъм. Изграден е нов водопровод и сега се ремонтира пътното платно. Изпълнява се нова пътна основа и се възстановява паважната настилка с едър гранитен паваж. Цялостно се обновява тротоарната настилка с бетонови павета, изградени са нови улични оттоци. 
Новият археологически парка "Западна порта на Сердика" е отворен за посетители от 9.00 до 21.00 часа. 
Кметът Фандъкова посочи също, че, за да се запази характера на историческия център на града е възложила на главния архитект на София да бъде направен силуетен план на сградите по ул. "Вашингтон". 
Предвижда се ремонтът на ул."Вашингтон" да приключи за около месец. Заедно с тази улици досега са ремонтирани около 24 малки улици в квартали на града, както и цялостно тротоари по 26 улици. Те са в райони като "Лозенец", "Оборище", "Надежда", "Триадица", "Младост", "Искър", "Студентски" и др. 
Кметът Фандъкова съобщи, че от понеделник, 26 юни, ще започне и цялостната реконструкция на стария мост "Чавдар". Ремонтът ще продължи два месеца, до края на месец август. Ще бъде създадена временна организация на придвижване.
Движението на превозните средства и градския транспорт ще се пренасочи изцяло по новия мост "Чавдар", който ремонтирахме преди шест години.