Обратно Садим дървета в зоологическата градина на 1 май

Столична община ще отбележи Деня на труда - 1 май с мащабно засаждане на дървета в Столичния зоопарк. Инициативата е отворена за доброволци и е продължение на активностите по озенияване, които бяха водеща част от кампанията за пролетното почистване „София чисти“.

Всички желаещи са поканени да се включат в озеленяването на зоопарка от 10 часа на 1 май. Дърветата са предоставени безвъзмездно от Фондация 77.

„Решихме да използваме почивния понеделник, за да озеленим Зоопарка. Каним всички приятели на парка да се включат към нас и заедно да го направим още по-зелен и красив. Всички, които са посетили зоологическата градина в последния месец, със сигурност са забелязали промяната там – изчистихме голямото езеро там, оправихме централните алеи и в момента сме почти накрая на изграждането на новите клетки хищните котки. По стореното през последния един месец се убедихме, че заедно можем повече, затова и се обръщаме към всички желаещи да се включат към нас и така по-бързо и по-лесно да направим това място още по-приятно за отдих и разходки“, коментира инициативата зам.-кметът по Екология Йоана Христова.