Обратно Продължава почистването булеварди, улици и дъждоприемни шахти

Повишаването на температурите и благоприятните атмосферни условия позволяват да се извършва и почистване на пътните платна от наноси. Екипите на фирмите започнаха работа по почистване на регулите на улици, булеварди и на дъждоприемните шахти. Дейността се извършва по нареждане на кмета на София Фандъкова.

Целта е след като се отстранят наносите и прахта да се пристъпи към измиване.

През днешния ден екипите работят по булевардите „Андрей Ляпчев“, „Марко Семов“, „Цариградско шосе“,  „Ботевградско шосе“, „Рожен“, „Ломско шосе“, „Владимир Вазов", „Драган Цанков“ и др.

Предстои в събота вечерта да се извърши измиване с автоцистерна на пътно платно, тротоари, спирки на градския транспорт на бул. „Симеоновско шосе“ в участъка от "Софийски околовръстен път" до бул. „Д-р Г. М. Димитров“. За целта е въведена временна организация на движението. Ще се  извърши и измиване на мантинелите, разположени по булеварда.

Напомняме на шофьорите да се карат внимателно и да се съобразят с временните ограничения: от 00:30 часа до 04:30 часа на 26.03.2022 г. се забранява влизането на пътни превозни средства първо по западното пътно платно, а след това по източното пътно платно на бул. „Симеоновско шосе“ в участъка от "Околовръстен път" до ул. „Проф. д-р Иван Странски“.

От 00:30 часа до 04:30 часа на 27.03.2022 г. се забранява влизането на пътни превозни средства първо по източното пътно платно, а след това по западното пътно платно на бул. „Симеоновско шосе“ в участъка от ул. „Проф. д-р Иван Странски“ до бул. „Д-р Г. М. Димитров“.

Контролът за изпълнение на работата се осъществява от екипи на Столичен инспекторат.