Обратно Продължава миенето на столичните улици и булеварди

Повечето дейности се изпълняват през нощта с цел да не се затруднява движението

 

Тази нощ екипите на фирмите, ангажирани с почистването на града, са извършили миене с автоцистерна в районите „Възраждане“, „Красно село“, „Триадица“, „Подуяне“, „Витоша“, „Люлин“, Искър“.

Измити са пътните платна и тротоарите по улици като: ул. „Житница“ и транспортен тунел, бул. „Гоце Делчев“ от бул. „Цар Борис III“ до бул. „България“, ул. „Св. Св. Кирил и Методи“, ул. „Цар Симеон“, ул. “Димитър Петков“, ул. „Опълченска“, бул. „Сливница“, ул. „Позитано“, бул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Проф. Фритьоф Нансен“, ул. „Луи Айер“, бул. „Ген. М. Д. Скобелев“, както и пътен възел на бул. „Ботевградско шосе“ с ул. „Източна тангента“ и др.

Продължава почистването от наноси и профилактика на дъждоприемни шахти на пътните платна с цел предстоящо миене. Дезинфекцията на контейнерите за разделно събиране на отпадъци също се извършва по график.

През деня днес ще се измият улици по график в „Слатина“, „Люлин“, „Надежда“, „Искър“, „Подуяне“, „Сердика“ и „Възраждане“.
 

Инспекторите извършват контрол на дейностите и оказват съдействие на гражданите, които се включват в пролетното почистване на града.