Обратно Продължава дейност „машинно миене“ на улици и булеварди в столицата

Дейността се извършва по график след извършена предварителна подготовка на уличните платна почистване от наноси и проверка на проводимостта на дъждоприемните шахти.

Днес на 15 април в дневна смяна след 10.00 ч. дейността се извършва в 9 района: „Красно село“ – във вътрешноквартални улици като ул. „Ал. Македонски“, ул. „Ами Буйе“, „Ив. Ев. Гешов“ и др.; „Сердика“ – ул. „Бр. Миладинови“, ул. „Клокотница“ и др.; „Надежда“ – ул. „Днепър“, „М. Леренски“, ул. „Леда“; „Подуяне“ – пл. "Родина"; „Младост“ – ж.к. Младост 1; „Връбница“ – ул. „Майска песен“ и др.; „Изгрев“ – ул. „Ф. Ж. Кюри“, ул. „М-р Ю. Гагарин“; „Красна поляна“ – ул. „А. Торанджа“, „Блага вест“; в „Панчарево“ дейността тече в селата – Бистирца, Кокаляне, Герман, Железница, Пасарел и Кривина.

Във връзка с интензивния автомобилен трафик през деня и с цел предотвратяване на образуване на задръствания, миналата нощ бяха измити булеварди и големи улици по които се движат колите на градският транспорт в  районите „Оборище“ и „Връбница“.

От 00.00 ч. до 04.00 ч. тази нощ започва „машинно миене“ на ул. „Самоковско шосе“ (част от републикански път II-82) от Софийски околовръстен път до обръщателно колело на автобуси с №№1 и 4, с. „Кокаляне“ и ул. „Рачо Петков Казанджията“.

На страницата на Столичен инспекторат в банер МИЕНЕ, може се получи подробна информация за това, къде и кога ще се мие с оглед на това, да не се възпрепятства работата на екипите на фирмите, извършващи работата. Контрол за качественото изпълнение се извършва от инспекторите на терен.