Обратно Пожароизвестителна система е инсталирана в Специализираната общинска болница за рехабилитация на детска церебрална парализа

Нова пожароизвестителна система вече е инсталирана в Специализираната общинска болница за рехабилитация на детска церебрална парализа "Св. София". За това оборудване с решение на СОС са отпуснати 45 000 лв. от общинския бюджет.

Зам.-кметът на София Дончо Барбалов провери изградената инсталационна система в болницата.

Пожароизвестителната система обхваща и двете сгради на здравното заведение. Датчици за дим са поставени във всяко помещение, вътрешните сирени са 19, а външните – 2. Телефонни дайлъри автоматично ще набират и изпращат съобщения към службите на пожарната, ако в някоя от двете сгради няма хора, които да реагират при задействане на известителната система. В момента се провеждат 72-часови проби на техниката, в следващите дни ще се проведе и обучение на всички  медици и служители в лечебното заведение.

Всеки ден между 130 и 150 деца и младежи до 24-годишна възраст минават на различни видове процедури в общинската болница. ДЦП е диагноза, която не може да се излекува напълно, но с рехабилитация и активни терапии състоянието на пациентите може значително да се подобри.

Столичната община всяка година дофинансира Специализираната болница за рехабилитация на ДЦП "Св. София" за предоставените медицински услуги, които не се плащат от НЗОК. За миналата година за тази цел са отпуснати 450 000 лв.