Обратно Подобрява се транспортното обслужване към Витоша

Удължава се до 20 часà работното време на автобусна линия № 63.  

Автобусите по линия № 66 ще превозват и велосипеди.

 

От тази събота, 3 юли 2021 г., автобусна линия № 63, която се движи до планината Витоша, ще изпълнява последния си курс от Златни мостове към София в 20:00 часа, а не както до сега в 18:35 часа. Промените в организацията на движение са правят по искане на кмета на София Йорданка Фандъкова. Целта е хората да имат възможност през по-дългите дни на летни месеци да прекарат повече време сред природата на открито в планината. 

Предвижда се това разписание да продължи до октомври в делничните дни и през уикенда. С по-късния час на тръгване от местност Златните мостове се дава възможност работещите хора да могат да могат да посетят планината в делничните дни.  

Подобрява се и интервалът на движение през уикенда, като в натоварените часове между 10:00  и 12:00 часа и между 15:00 и 17:00 часа автобусите ще се движат на 16 минути.

От 6 юли 2021 г. всички курсове от линия № 66 ще превозват велосипеди в делничен ден на специално монтирани велобагажници. Качването и свалянето на велосипедите ще се извършва само от първа и последна спирка по маршрута на линия № 66 – съответно сп. “Зоопарка“ и сп. „Хотел Морени“. 

От 10 юли 2021 г. за събота и неделя половината от курсовете по линия № 66 ще имат възможност за превоз на велосипеди. Подробна информация за това кои автобуси ще превозват велосипеди ще бъде публикувана на сайта на "Център за градска мобилност".