Обратно Плажен волейбол в Панчарево


Ученици на възраст между 11 и 13 години от училищата в район „Панчарево“ (71. СУ „ П. Яворов“, село Казичене, 83. ОУ „Елин Пелин“, село Панчарево, 84. ОУ „Васил Левски“, село Герман, 191. ОУ „ Отец Паисий“, село Железница, 192. СУ “Христо Ботев“, село Бистрица, 200. ОУ „Отец Паисий“, село Лозен, 201. ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, село Лозен,  202. ОУ „Христо Ботев“, село Долни Пасарел) ще участват в обучение и състезание по плажен волейбол. 

Това ще стане, благодарение на спечелено финансиране от Столична община за проекта на районната администрация „Насърчаване към физическа активност и здравословен начин на живот чрез реализиране на турнир по плажен волейбол“. Той ще се реализира в партньорство със спортен комплекс „Sofia Beach Open“ в с. Панчарево.

Проектът цели да се създадат ефективни условия за взаимодействие между районната администрация и образователните институции на територията на район „Панчарево“, както и да създаде трайни навици у децата за активен спорт и здравословен начин на живот. Участниците ще имат възможност да се запознаят с нетрадиционен и все още непопулярен у нас спорт. При проявен интерес някои от участниците могат да продължат да тренират активно плажен волейбол.

Онур Кара, спортният директор на „Sofia Beach Open“, планира да създаде спортна академия по плажен волейбол. Децата от район „Панчарево“ ще бъдат приемани с предимство. Идеята е да се инвестират време и средства в деца на възраст между 9 и 13 години, които да започнат професионални занимания с плажен волейбол.

При благоприятни метеорологични и епидемиологични условия на 20 и 21 септември 2021 г. ще бъде осигурен транспорт за децата от училищата до спортния комплекс и обратно. 

Треньори по плажен волейбол от екипа на „Sofia Beach Open“ ще обучават учениците от осемте училища на основните правила и техники на спорта. Кой какви знания и умения е усвоил ще стане ясно на турнира между децата, който ще се състои при спазване на всички противоепидемични мерки.

Всички участници ще получат фанелки, шапки, сандвичи и минерална вода.