Обратно Паметна плоча на проф. Марин Мушмов бе поставена на входа на СБАЛОЗ

„Професор доктор Марин Мушмов е утвърден лекар, онколог и преподавател по онкология, чиято медицинска  дейност е свързана с Националния онкологичен център. С решение на Столичния общински съвет Столичната болница за активно лечение на онкологични заболявания носи неговото име" – каза при откриване на плочата кметът на София Йорданка Фандъкова.  Вярвам, че паметният знак, който поставяме днес,  ще носи не само спомена за делото му,  но и ще бъде  пример за професионализъм, човечност и всеотдайност“ – подчерта Фандъкова.  

Кметът посочи, че  "В Столичната болница за активно лечение на онкологични заболявания  работят изключително добри лекари и болницата разполага със съвременна апаратура за диагностика и лечение."

На церемонията по откриване на барелефа присъстваха инициативният комитет за поставяне на плочата, дъщерята на професор Мушмов – Марина Мушмова, директорът на СБАЛОЗ Димитров, лекари и медицински сестри от лечебното заведение, както и от Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология.