Обратно Първи онлайн фестивал по шахмат “Златна пешка 2021”

Столична община в партньорство с Фондация „АРТ СПОРТ ТАЛАНТ“ организира традиционния турнир по шахмат за ученици от столични училища „Златна пешка“.

Поради наложените противоепидемични мерки инициативата ще се проведе в онлайн среда.

Турнирът включва три самостоятелни състезания:

  • за възрастова група 8. – 12. клас състезанието ще се проведе на 31 октомври 2021 г., с начало 10:00 часа;
  • за ученици 1. – 4. клас, определената дата е 01 ноември, с начало 10:00 часа;
  • за ученици 5. – 7. клас състезанието е определено за 01 ноември 2021 г., с начало 14:00 часа.

Всяко от състезанията ще стартира с провеждане на техническа конференция, лекция и беседа с легендарен български гросмайстор.

За включване в състезанията, ръководителите на отборите/учениците/родителите следва да подадат заявка за участие до 28 октомври 2021 г. на адрес info@chess-bg.org, след извършена регистрация на www.lichess.org в групата https://lichess.org/team/sofiafest.

За коректна регистрация е необходимо да се посочат три имена, клас и училище, телефон за връзка и username в платформата www.lichess.org.

Вижте подробната информация в Регламент и Програма на онлайн фестивал по шахмат „Златна пешка“

Регламент


Публикувано на 04.11.2021 г.

Официално индивидуално и отборно класиране по възрастови групи

Уважаеми участници,
Уважаеми родители и учители,

Приемете поздравления за участието Ви и отличното представяне в Първия по рода си онлайн шахматен фестивал  "Златна пешка 2021".

Организаторите от Столична община, дирекция "Спорт и младежки дейности" и Фондация "Арт Спорт Талант" инициираха ученическия форум, въпреки усложната епидемична обстановка, с цел създаване на условия за изява на любителите на шахматната игра сред учениците на гр. София.

Информираме Ви, че при съобразяване с действащите към момента Заповеди и разпоредби на министъра на здравеопазването и министъра на образованието и науката, допълнително ще бъдете уведомени по електронна поща за условията и възможностите за връчване на индивидуалните и отборни призове и награди.

С пожелание за здраве и бъдещи успехи!

КЛАСИРАНЕ