Обратно Нова „зелена карта" връчи Invest Sofia на инвеститор в столицата

Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи „зелена карта“ на компанията „Тева фарма“. Компанията развива на територията на столицата Глобален корпоративен център за споделени услуги с много на брой и разнородни функции като информационни технологии, управление на доставките, логистика и транспорт, студио за дизайн, регулаторни дейности, управление на качеството, управление на мастър данни и други. Намеренията са служителите в него, които обслужват пазарите и производствата на „Тева“ в цял свят, да достигнат 400 души. 
Сертификата получи изпълнителният директор на „Тева Фарма“ Николай Хаджидончев.
„За мен е ключово развитието на София като зелен град, използващ иновативни решения и привличащ инвеститори в сектора на информационните технологии. Радвам се, че Invest Sofia връчва седмата „зелена карта“ на компания, развиваща екологично чисто производство, залагаща на технологии за опазване на околната среда. Технологичният сектор е най-бързо развиващият се в града, което създава условия за растеж и на другите индустрии чрез дигитализация. Сектори с голям потенциал са и биотехнологии и здравеопазването" – каза кметът на София Йорданка Фандъкова при връчването на „зелената карта“. „Оценяваме много високо този сертификат и ви поздравяваме за инициативата. Гордеем се, че София и България като държава бяха избрани за развитие на някои от глобалните отдели на „Тева“ пред възможностите за откриване на центрове в други много по-големи държави от нашата“ – каза изпълнителният директор на „Тева Фарма“ Николай Хаджидончев. 
В страната ни „Тева" е най-голямата фармацевтична компания по отношение на производствен капацитет, продажби в опаковки и брой служители. Специално внимание компанията отделя на опазването на околната среда. В новата сграда на компанията в София е инсталирана система за управление на осветлението, като то се контролира автоматично от интензитета на дневната светлина, което осигурява и  здравословни и безопасни условия на труд. От началото на годината политиката на компанията е променена в посока използване на електрически автомобили.
На церемонията присъстваха д-р Мария Христова – главен изпълнителен директор на общинската агенция за инвестиции, Николай Стойнев – председател на Надзорния съвет, Лъчезар Борисов – началник-отдел "Приватизация и следприватизационен контрол", Виктор Гусев – началник-отдел "Инвестиционен анализ".