Обратно Над 1070 столичани се ваксинираха този уикенд в столичните паркове

Общо 617 души се имунизираха срещу COVID-19 през днешния ден в петте мобилни пункта в столичните паркове. За двата почивни дни в „зелените коридори“, разкрити от Столична община, се ваксинираха 1073 столичани.

Мобилните пунктове за ваксини се намират в Южен парк (вход откъм бул. "Гоце Делчев"), "Борисова градина" (до езерото Ариана), Северен парк (вход от ул. "Бели Дунав" в ж.к. "Надежда 4"), парк „Дружба“ до Културен институт „Искър“ и в кв. "Красна поляна" (паркинга на Т-Маркет на бул. "Възкресение"). Местата за ваксинация на открито работят от 9:00 до 16:00 часа.

Столична община, по инициатива на кмета Йорданка Фандъкова и столичната РЗИ, започна извършването на ваксинация в парковете. За трети пореден уикенд на открито и удобно всеки може да получи ваксина по избор – векторна и РНК ваксина.

Заедно с ваксинираните през изминалите два уикенда над 2200 души, общо са се имунизирали срещу COVID-19 – 3273.

Организацията се извършва от екипи на  дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община. Във всички пунктове има медицински екипи от общинските болници и диагностично-консултативни центрове.