Обратно Мобилно приложение Sofia ZOO Smart App ни показва Столичния зоопарк

На своя щанд на 37-то издание на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“ ОП „Зоологическа градина – София“ представя новия си уеб сайт, позволяващ виртуална разходка, както и специално мобилно приложение Sofia ZOO Smart App. Сайтът и приложението са част от концепцията „Смарт Зуу“ на зоопарка, с  която отговаря на потребностите на съвременните посетители, ползващи активно смартфони, социални мрежи и електронни комуникационни канали.

Щандът бе посетен от кмета на София Йорданка Фандъкова и от зам.-кмета с ресор „Екология“ Йоана Христова. Директорът на Зоопарка инж. Добромир Бориславов демонстрира дигитална разходка и уточни, че не всички животни могат да се видят и е добре да се посети и зоопарка .

Посетителите ще могат да се информират и за ежегодното лятното зооучилище,  което тази година ще отбележи 20 г. Също така ще могат да  научат повече за колекцията на зоопарка, както и за най-новите попълнения в нея – антилопите дик-дик, птиците носорози и двойката бели тигри.

Зоологическата градина е един от 100-те национални туристически обекта, но и любимо място за разходка на столичани и гостите на града.