Обратно Лятна академия за деца и ученици се провежда в София до 31 август

"Лятната ни академия за деца и ученици започна с много ентусиазъм и усмивки. Една от най-важните ни културно-образователни инициативи в календара на лятна София, която организираме заедно с Националната художествена академия и фондация "Св. Пимен Зографски", отново предлага на малките творци да се забавляват, учат и работят през целия август в безброй артателиета" – каза заместник-кметът на София Мирослав Боршош. Той и ректорът на НХА проф. Георги Янков дадоха официален старт на артпроекта.

В 13-ото издание на инициативата, част от Календара на културните събития на Столична община, ще се проведат творчески ателиета по живопис, графика, керамика, мозайка, икона, кукли, калиграфия, комикс, дизайн, компютърна графика за големите ученици и др. Предвидени са и дейности в паркове и градски пространства, галерии и музеи. С децата ще работят студентите от различни специалности на НХА, бакалаври, магистри и докторанти, завършили втора специалност „Теория и практика на художественото образование“. В края на Лятната академия ще бъде представена и традиционната изложба с най-добрите произведения, реализирани по време на проекта.

През 2022 г. Програмата е посветена на 140-годишнината от рождението на Владимир Димитров – Майстора.

 

Повече за Лятната академия за деца и ученици вижте на: https://www.nha.bg/bg/novina/lytna-akademiy-za-deca-i-uchenici-v-sofiy---avgust-2022