Обратно Кварталите „Филиповци“ и „Факултета“ – с по-строг режим на придвижване

В кварталите „Филиповци“ и „Факултета“ се въвежда по-строг режим на придвижването. Столичната дирекция на вътрешните работи организира контролно-пропускателни пунктове на изходите. Задължително е всички работещи да се снабдят със служебни бележки от работодателите си, които да представят при проверките." Това съобщи в своя фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова. Решението е взето заедно с Националния оперативен щаб на среща при министър-председателя Бойко Борисов. Ген. Мутафчийски информира, че регистрират по-голям брой заразени с COVID-19 в двата квартала.

Кметът Фандъкова каза също, че "заедно със Столичната здравна инспекция организираме тестването на всички установени контактни граждани."

Продължава дезинфекцията в рисковите квартали. Екипи на аварийната дирекция на Столична община, на кмета на район „Красна поляна“ и почистващите фирми дезинфекцират ежедневно „Филиповци“ и „Факултета“.

Събрани на групи от повече хора в тези квартали няма да бъдат допускани. Затова гражданите трябва да спазват указанията на полицията и на здравните инспектори, които са на място.