Обратно Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи на 11-годишната Тайра ежегодната стипендия на кмета на София

Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи  на 11-годишната Тайра Ридваева  ежегодната стипендия за дете с изявени дарби по предложение на фондация „Енчо Керязов“. Стипендията е учредена през 2018 година от Столичния общински съвет.

Тайра  получава наградата за завоювани отлични постижения през 2019 година в състезания по информационни и дигитални технологии. По време на срещата със столичния кмет момичето представи създадените от нея технологични образователни игри, а кметът я поздрави за постигнатите успехите и ѝ пожела да продължава да сбъдва мечтите си. 

През 2019 година Тайра печели Европейската награда ADA AWARD на Института за дигитално лидерство в категорията до 10-годишна възраст. Същата година има и спечелено второ място (отборно) на международното състезание по роботика MAKE X. 11-годишното българче има участия и в Европейската седмица на програмирането в рамките на инициативата „Запознай се и програмирай“,  както и в работилница за деца с увреден слух, организирана по повод международния ден за безопасен интернет.