Обратно Кметът на София Йорданка Фандъкова провери реконструкцията на бул. “Монтевидео“

Работи се и на бул. “Дондуков“ и бул. “Тодор Каблешков“

Изграждаме изцяло нов булевард с дължина около 1.5 км с необходимата подземна инфраструктура, инженерни мрежи и съоръжения, тротоари и осветление. В момента се работи по два от общо три участъка. В хода на строителните дейности се появиха допълнителни работи, изискващи изместване на стар водопровод, изграждане на нови ВиК връзки, изграждане и подмяна на сградни отклонения за подземната инфраструктура. Това каза при проверка на обекта на 17 октомври кметът на София Йорданка Фандъкова в присъствието на кмета на района Христина Семерджиева.

Новият булевард ще бъде с ширина 14 м платно за движение, с две пътни платна в посока и тротоари. Изпълнена е канализация с дължина 920 м – с диаметър ф300, ф400, ф500, ф600 и ф800 мм и водопровод с дължина 320 м и 200 м, допълнително проектиран и изпълнен. Очаква се пускане на движението в обхвата на обекта по участъци, както следва: до средата на ноември да приключи участъкът от ул. „Акад. Константин Пашев“ до ул. „Маестро Кънев" и от ул. „Маестро Кънев" до ул. „Народно хоро“, а до средата на декември участъкът от ул. „Народно хоро“ до ул. „Боряна“. Ако атмосферните условия позволяват работата бъде изпълнена в тези срокове, се предвижда да бъде пуснато движението по новия булевард. Реконструкцията на бул. „Монтевидео“ от бул. „Никола Петков“ до ул. “763“ е с дължина около 1.5 км. В момента се работи на участък от около 1 км от бул. “Никола Петков“ до ул. “Боряна“, като участъкът в района на метрото ще бъде изпълнен след приключване на строително-монтажните дейности по метростанцията. 

Продължава и реконструкцията на бул. “Дондуков“ в участъка от ул. “Г. С. Расковски“ до бул. “Васил Левски“, която се очаква да приключи до средата на ноември. Работи се и на бул. “Тодор Каблешков“ между бул. “Цар Борис Трети“ и ул. “Братя Бъкстон“, където работите се предвижда да приключат до края на декември.

Фотограф: Гео Калев