Обратно Кметът на София Йорданка Фандъкова награди победителите в Първия фестивал по минихандбал

Кметът на София Йорданка Фандъкова награди победителите в Първия фестивал по минихандбал, който се проведе днес в залата на Национална спортна академия. Столичната община е партньор в инициативата на Българската федерация по хандбал и Национална спортна академия. В подвижните игри взеха участие ученици от София на възраст между 7 и 9 години.

Кметът посети НСА по покана на ректора проф. Николай Изов по повод 24 май и разгледа реновирани обекти в Академията – обновените учебни зали и облагородената зона около паметника на патрона на висшето училище "Васил Левски".

По-късно кметът на София Фандъкова се включи в засаждането на последните пет дръвчета, оформящи алеята от японски вишни в Академията. 

Националната спортна академия е дългогодишен партньор на Столичната община. Двете институции заедно подготвят галаспектакъла за обявяване на световната столица на спорта за 2024 година, който ще се проведе в София в началото на декември. Експерти на Академията оказаха помощ на общината при разработването на стратегия за физическото възпитание и спорта до 2030 година, както и в реализирането на част от събитията на Фондация „София – европейска столица на спорта“. Столичната община е учредила награда на кмета за Най-добър изследователски проект със социалнообществен принос в областта на спорта.