Обратно Кметът Фандъкова взе участие в отбелязването на годишнината от възстановяването на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите

"Като хора на достойнството и честта и днес ни давате уроци по родолюбие и сте пример за нас. Поздравявам ви за приноса ви за военно-патриотичното възпитание и съхраняването на историческата ни памет, за вашите родолюбиви инициативи в нашия град, каквато е възстановяването на военните паметници, сред които е и скулптурната фигура на бронзовия лъв от войнишкия паметник, който възстановихме в парковото пространство на НДК, където е била поставена през 1934 година.

Искрено вярвам, че заедно ще продължим и ще успеем да финализираме конкурса и да възстановим и плочите на Първи и Шести пехотни полкове. За съжаление, журито не се спря на нито един от проектите, но ние ще продължим, защото сме силно мотивирани и се надявам да завършим и тази част от мемориала." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в думите си пред Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, които отбелязват 31 години от възстановяване на дейността си.

Кметът Фандъкова благодари на военните и за подкрепата в социалната дейности в София. В Дома на военноинвалидите в Банкя са настанени над 40 военнопострадали. С помощта на Столичен инспекторат към Столична община бе почистена от вандалски надписи сградата на Дома на военноинвалида в центъра на София.

От името на Съюза мл. лейтенант о.з. инж. Петър Велчев връчи на кмета на София икона на Свети Георги Победоносец и плакет в знак на признателност за работата и в града.