Обратно Кметът Фандъкова връчи дипломите на Лидерската академия към Съвета на жените в бизнеса

"Поздравления за 44-те жени от Седмата лидерска академия и всички над 250 мениджъри, които досега са се дипломирали в обучението на Съвета на жените в бизнеса. Убедена съм, че всички вие, които сте преминали тази Академия, сте натрупали много полезен опит и вдъхновение за нови идеи, които да ви дадат още по-голяма увереност в работата." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в приветствието си към завършилите седмото издание на Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в присъствието на участници, ментори и председателя на Съвета г-жа Боряна Манолова.

Фандъкова посочи ролята на добрите мениджъри в развитието на икономиката на града и спомена две проучвания, които са показателни за позицията ни по отношение на кариерното развитие на жените. "България е на първо място в класацията “Най-добрите държави в Европа за кариерно развитие на жените” (The Best European Countries for Women to Work) на Британската агенция за дигитален маркетинг Reboot Online. Индексът оценява различни акпекти като икономически възможности и жени на лидерски позиции. По данни на Евростат (2021) през 2020 г. България заема 3-то място в ЕС по дял жени, работещи в сферата на науката и технологиите – 60,4%. Тези факти говорят за приноса на жените в развитието на различните сектори в страната и града ни и допринасят за това той да става все по-привлекателен за млади хора" – посочи столичният кмет.

"Жената лидер се радва на добри позиции, а в своята работа винаги подкрепям развитието на възможностите за повече образование, да насърчаваме професионалното развитие. Вие сте част от успехите на страната ни и на София" – каза също Фандъкова. Тя поздрави дипломантите и менторите на Лидерската академия за това, че със работата си допринасят за успехите в икономиката на София и региона.