Обратно Кметът Фандъкова поздрави „Ротари клуб – София“ за 30-годишната им дейност

 

Кметът Фандъкова поздрави „Ротари клуб – София“ за навършването на 30 години от възстановяването на дейността им и предстоящото отбелязване на 90 години на „Ротари Интернешънъл“ в България. Ротарианците организираха изложба за историята на организацията и концерт с благотворителна кауза в подкрепа на проект „Звукът на тишината“ в помощ на децата с увреден слух.

"Радвам се, че заедно сме партньори в инициативи, свързани със здравеопазване, екология, образование и култура. Благодаря ви за вашата социална отговорност за нашия град. Заедно сме участвали в благотворителни кампании" – посочи кметът Фандъкова. Тя поздрави „Ротари клуб – София“ за благотворителния концерт, в който участва и театрална формация „Врабчета“ към Центъра за изкуства и култура „София“.

"Столична община осигурява социални услуги за лица с увреден слух като Център за социална рехабилитация и интеграция. Оказваме и помощ на семейство от Украйна с увреден слух, което потърси закрила в София и вече четири от децата на семейството посещават училище в София" – каза също столичният кмет.

Изложбата за историята на "Ротари" в България може да се види в Галерията на открито пред Народния театър „Иван Вазов“. Първият ротарианец – българин, Събо Николов – става член на организацията през 1915 година, само 10 години след нейното основаване. Изложбата се състои от 19 плаката, отразяващи общата история на ротарианството в България, и допълнително по един за всеки от "Ротари' клубовете в София. Подобни изложби са предвидени в много градове на страната. Тези изложби отразяват на спецификата на местната общност и показват историята на организацията, нейните благотворителни инициативи през личностите, ротарианци, работили през годините за ротарианството в България.