Обратно Йорданка Фандъкова направи проверка на косенето в кварталите

Днес кметът на София Йорданка Фандъкова направи проверка на косенето и поддръжката на зелените площи в кварталите на града. Столичният кмет заедно с директора на „Зелени системи“ Димитър Данчев посети районите „Младост“ и „Красно село“, от които са получени най-много сигнали за неокосени зелени площи и провери на място работата на екипите и районните администрации, ангажирани с дейността. При блок № 2 в район „Красно село“ бе установено, че косенето е започнало, а  в район „Младост 2“ в  близост до 14. ОДЗ и в „Младост“ 3 при  блок  372 има забавяне с дейностите.   

По-късно кметът Фандъкова проведе оперативка с районните кметове. Тя посочи, че има райони, в които се наблюдава забавяне на косенето на зелените площи в  кварталите, какъвто е случаят с район „Младост“, и е необходимо работата да се ускори. Има и райони, в които приключва второто за сезона косене.    

Кметът Фандъкова изиска от районните кметове да създадат нужната организация и до 25 юни да приключат с второто косене. При несправяне средствата,  предвидени за тази дейност, няма да бъдат преведени към районните, а работата ще се поеме от дирекция „Зелени системи“.