Обратно Извършва се сезонната поддръжка на столични булеварди

Продължава поетапното извършване на сезонна поддръжка на уличната мрежа в Столична община. Днес и утре ще бъдат обхванати централни градски улици и булеварди, между които бул. „Ген. Й. Гурко“ и бул. „Г. С. Раковски“.

18 са екипите, които извършват пътните ремонти на уличната мрежа в София. В дейностите за възстановяване на уличните настилки са включени както фрезоване и последващо полагане на компрометирани участъци с асфалтобетон, така и пренареждане на павета. Сезонната кампания по ремонт на улици и булеварди в столицата обхваща всички райони и ще продължи до края на месец април.

„Днес се извършва фрезоване на асфалтобетоновата настилка и след това ще се положи нов износващ пласт от плътен асфалтобетон на пространството пред Националния стадион „Васил Левски“ по бул. „Гурко“. Успоредно работим и в райони като "Красно село", "Овча купел", "Хиподрума", "Лагера". Освен подготовка за полагане на асфалт, където настилката е паваж, пренареждаме павета. Днес например пренареждаме павета в компрометирани участъци по бул. „Цар Борис III” и бул. „Бъкстон“ – коментира ремонтите зам.-кметът на София по строителството инж. Ангел Джоргов.