Обратно Извършва се почистване на транспортния тунел на бул. „Акад. Иван Гешов“

Тази нощ продължава миенето на бул. „Симеоновско шосе“

От рано тази сутрин започна почистването на транспортния тунел на бул. “Акад. Иван Гешов“ като част от дейностите по чистотата на града. Фирмите, ангажирани с дейностите, имат задача да почистят пътното платно от наноси, пръст и отпадъци. Дейността се извършва по нареждане на кмета на София Фандъкова.

Създадена е организация със светлинни предпазни знаци и табели. Обръщаме внимание на водачите на превозни средства да карат със съобразена скорост и внимателно.

Почистват се регулите, събират се отпадъци и се извършва профилактика на дъждоприемните шахти. След почистването ще се извърши измиване на транспортния тунел.

Днес екипите работят по бул. “Гешов“ в посока бул. „България“, а утре работата ще продължи към бул. „К. Величков“.

"Екипи на Столичен инспекторат са на терен и контролират изпълнението на всички дейности" – каза директорът на Столичен инспекторат Ивайло Иванов при проверка на работата на бул. “Гешов“.

Продължава почистването и отстраняване на наноси и отпадъци от улици и булеварди в града, като бул. „Цв. Лазаров“, „К. Величков“, бул. „А. Ляпчев“, бул. „История славянобългарска“, ул. „Меча поляна“, ул. „Проф. Н. Державин“, Източна тангента и др.

В район „Нови Искър“ в селата Гниляне, Локорско, Мировяне и Негован се мият улици.

Тази нощ, 26 срещу 27 март, ще продължи миенето на бул. „Симеоновско шосе“ заедно с пътните мантинели. От 00:30 часа до 04:30 часа ще се мие булевардът в участъка от ул. „Проф. д-р Иван Странски“ до бул. „Д-р Г. М. Димитров“. Въведена е временна организация на движението и напомняме на шофьорите да бъдат внимателни на пътя.