Обратно Изпълнява се полагането на биндера на южното пътно платно на бул. ”България”

Полагане на първия пласт асфалтобетон на бул. ”България” извършват екипите на строителя. Изпълнени са около 10 хил. кв. м от биндера.

Продължава и монтирането на металната мрежа по цялото протежение на пътното платно на булеварда в участъка между бул. “Ив. Гешов“ и бул. “Витоша“. Положени са 16 хил. кв. м метална мрежа от общо около 19 хил. кв. м за едното пътно платно. Металната мрежа се полага за заздравяване на пътното платно. Подобна технология бе приложена на кръстовището на "Орлов мост" и в участъка от бул. ”България” от бул. ”Гоце Делчев” до бул. ”Акад. Ив. Гешов”.

В момента се ремонтират и тротоарните настилки. „Софийска вода” приключи работа по заустване на канализация в участъка. Започва нивелирането на шахтите.

Ако метеорологичните условия са подходящи, работата по полагане на биндера се очаква да приключи в началото на другата седмица, а след това ще започне изпълнението на последния износващ пласт асфалтова настилка.

След това ремонтните работи ще продължат в другото, северното пътно платно, на булеварда в отсечката от бул. "Иван Ев. Гешов" до бул. "Черни връх".