Обратно Инж. Ангел Джоргов провери реконструкцията на бул. “Тодор Каблешков“

Предвижда се до края на август да бъде пуснато изцяло движението по бул. „Тодор Каблешков“, в участъка между бул. „България“ и „Луи Айер“

 

"Тази седмица ще започне работа по полагането на първия пласт асфалтова настилка в северното пътно платно на бул. “Тодор Каблешков“ между ул. “Луи Айер“ и ул. “Костенски водопад“. След като отворихме за движение новото кръстовище на булеварда с ул. “Луи Айер“, се работи в северното пътно платно. Очаквам полагането на асфалтовите настилки да започне този четвъртък." Това каза днес заместник-кметът на Столична община по обществено строителство инж. Ангел Джоргов при проверка на бул. “Тодор Каблешков“.

"Предвижда се до края на август да бъде пуснато изцяло движението по бул. „Тодор Каблешков“ в участъка между бул. „България“ и „Луи Айер“ – посочи също инж. Ангел Джоргов. Велоалеята от северната страна ще бъде асфалтирана и по нея ще може да се движат временно пешеходци, докато се завършат тротоарите.

През есента, когато времето е подходящо, ще бъдат засадени дървета.

От утре, 17 август, ще бъде пуснато движението по ул. “Николай Коперник“ в участъка от бул. “Гео Милев“ и ул. “Шипченски проход“. Възстановява се и редовният маршрут на автобусите по линия № 72. На ул. “Николай Коперник“ тази година се работи по втори етап и е извършена цялостна реконструкция – инженерни мрежи (топлопреносна мрежа, водопровод, канализация и отводняване), ново улично осветление, пътна част и квартален паркинг за около 70 автомобила. Продължава работа по тротоарните настилки.

„Софийска вода“ работи по канализацията на бул. “Гоце Делчев“ между „Петко Ю. Тодоров“ и „Костенски водопад“. Очаква се движението да бъде възстановено до края на месеца също.

"Започна изпълнението на тротоарите на ул. “Алабин“, след като приключи изместването на множество подземни инженерни мрежи. На бул. “Цар Борис III“ се работи по релсовия път в зоната на спирките при болница „Пирогов“ –  каза също заместник-кметът.

На ул. “Ив. Шишман“ работят „Софийска вода“ и „Топлофикация“. Продължава рехабилитацията на ул. “Първа българска армия“.

 

Фотограф: Аделина Ангелова