Обратно Инж. Ангел Джоргов: Полагаме последния износващ пласт асфалт на бул. “Първа българска армия“

"С първия уикенд, в който позволява времето, полагаме последния износващ пласт асфалт на бул. “Първа българска армия“, от който миналата година реконструирахме 1,2 км и пуснахме за движение. На практика е изграден изцяло нов булевард „Първа българска армия“ от ул. “Мара Бунева“ до р. Суходолска." Това каза заместник-кметът по строителство на Столична община инж. Ангел Джоргов, който провери работата на обекта.

Ремонтът на бул. „Първа българска армия“ се извършва на два етапа. Първият етап, от ул. „Мара Бунева“ до река Суходолска, започна през месец юли 2021 г., който след като положихме основния пласт асфалт пуснахме за движение, а сега се полага само последният пласт асфалт. Направено е разширение на пътното платно, изградена е изцяло нова пътна конструкция, подменени са канализационната и водопроводна мрежа, реконструиран е газопровод и е изградена тръбна мрежа с дължина малко над 5 км, изградени са и нови тротоари.

Вторият етап от р. Суходолска до бул. "Илиянци", с дължина около 800 м, предстои да започне през месец април.

"Този уикенд полагаме износващия пласт асфалт и на кръстовището на бул. “Македония“ и бул. “Христо Ботев“ – информира също заместник-кметът на София по строителство.

Предстои през април да започне работа по велоалеята на „Самоковско шосе“, изграждането на ново кръгово кръстовище на бул. “Люпчев“ и „Климент Охридски“, за което има издадено разрешение за строеж, както и работа по ул. “Кукуш“ и „Щрос Майер“, – каза още инж. Ангел Джоргов. – През лятото продължаваме и работа по втория градски ринг, който е изключително важен за движението в града – бул. “Тодор Каблешков“ и ул. “Филип Кутев“ – посочи също инж. Джоргов.