Обратно Фондация „Очи на четири лапи“ обучи първите кучета в София, откриващи хипогликемични кризи при пациенти с диабет

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на дипломирането на кучетата – асистенти  и поздрави обучителите от фондацията  за реализирането на инициативата Super Glucodog.

Четирите кучета от породата Лабрадор са преминали  успешно обученията, организирани от  фондация „Очи на четири лапи“ и вече са част от новите си семейства.

„Познавам екипа на фондация „Очи на четири лапи“ повече от 10 години. Това са хора, които работят със сърце и професонализъм" – каза кметът Фандъкова и припомни, че Столичната община е един от първите партньори на фондацията. В момента обучението се финансира като държавно делегирана дейност. Кметът поздрави и „Сервие България“ за това, че са избрали каузата като социална  отговорност за своята компанията. 

88 кучета водачи за хора със зрителни затруднени и кучета – асистенти на хора с увреждания са подготвили до момента обучителите на фондация „Очи на четири лапи“. От 2016 година обучават кучета – асистенти за деца и възрастни с двигателни увреждания, а от  2017 година подготвят и  кучета – асистенти за деца с  диабет. В момента фондацията разработва  програма за подготовка за кучета – асистенти за деца и младежи с аутизъм.