Обратно Фандъкова: Разширението на метрото през район „Слатина“ вече е защитено с влязло в сила изменение на Общия устройствен план на София

"Разширението на метрото през район „Слатина“ вече е защитено с влязло в сила изменение на Общия устройствен план на София. Трасето започва от Военната академия „Г. С. Раковски“, минава през кв. „Гео Милев“ и „Слатина“, през зала  "Арена София" ("Арена Армеец") до бул. „Цариградско шосе“. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя благодари на министрите на финансите и регионалното развитие от служебното правителство, които са съдействали за внасянето на Плана за одобрение от Министерски съвет.

В следващия месец ще бъде готов и докладът за подробния план на трасето.

В момента се провеждат процедури за избор на строители на тези 6 километра. Плановете на общината са строителството на този участък  да започне през първата половина на следващата година.

"Проектът ни предвижда изграждане на 6 нови метростанции, които ще обслужват 65 000 пътници дневно и ще намалят с над 9 000 тона годишно вредните емисии" – каза още Фандъкова.

Строителството на този участък трябва да приключи през 2026 година.