Обратно Фандъкова: "Подкрепихме над 500 спортни събития през последните години"

Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи жезъл на ректора на НСА по повод патронния празник на висшето училище.

"Развиваме условията за спорт в града с акцент детско-юношеския спорт и подкрепяме провеждането на спортни събития. През последните години Столичната община подкрепи над 500 спортни събития, като много от тях реализираме заедно с НСА." Това каза кметът на София Йорданка  Фандъкова.

По повод патронния празник на Националната спортна академия кметът Йорданка Фандъкова връчи жезъл на ректора на висшето училище проф. Пенчо Гешев. Жезълът е символ на академичните традиции за духовна свобода и признание за автономността на Академията, силата на човешкия дух и силата на знанието.

Кметът Фандъкова поздрави преподаватели и студенти с празника и връчи и награда за изследователски проект в областта на спорта със значим социалнообществен принос на студента от четвърти курс на академията, специалност „Баскетбол“, Христо Велчев.

„Благодаря ви за подкрепата за развитието на спорта в София. НСА дава най-подготвените кадри, които възпитават в спортен дух и трудолюбие нашите деца“ – посочи също Фандъкова.
През последните години Столичната община насърчава развитието на детско-юношеският спорт с Програма за съфинансиране на детските школи на спортните клубове, като тази година са подпомогнати 70 клуба.

По думите на Фандъкова "изградихме около 20 физкултурни салона и до 2021 г. всички училища на територията на Столична община ще имат физкултурни салони. Планираме и изграждаме 6 многофункционални спортни зали в дворовете на училища в районите" – каза също кметът.

На събитието присъства и зам.-кметът на София доц. д-р Тодор Чобанов.

Фотограф: Гео Калев