Обратно Фандъкова: „Да имаме мъдростта да съграждаме, да се обединяваме в доброто и да не се сломяваме пред злободневието“

„Скъпи софиянци, честит празник!

Честит празник на вярата, надеждата и любовта, които празнуваме днес заедно с храмовия празник на базиликата – кръстница на града ни „Света София“. Пожелавам Ви от сърце сила да обичате, дързост да вярвате и смелостта на негубещите надежда. В дни на изпитания и несигурност те са най-силният щит, който ни запазва като хора“ – каза в поздрава си към столичани в своя фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.

Йорданка Фандъкова написа също: “София се гради от мечтите и таланта, от хъса и стремежите на всеки от вас. Нейните успехи са в нашата енергия, в здравата доза инат, в неотстъпчивостта пред каузите и свободомислието на духа. Това е нашият хилядолетен град, вечно млад със своите хора!

Вероятно всеки софиянец е чувал въпроса – коя е църквата, която няма собствена камбанария? Това е нашата „Света София“ – църквата пазител на града ни. Камбаната ѝ е окачена на дърво до нея и според легендите нейният звън посреща Освобождението преди 143 години. С този камбанен звън започва и новият градеж на града ни, който цар Фердинанд нарича „Мъдрата София“.

Нека и днес имаме мъдростта да съграждаме, да се обединяваме в доброто и да не се сломяваме пред злободневието.

Бъдете здрави! Честит празник!“

 

Снимки – Аделина Ангелова