Обратно До края на ноември се очаква да е готово разширението на бул. „Ломско шосе“

"До края на ноември очакваме да е готово разширението на бул. „Ломско шосе“ в участъка от метростанция „Ломско шосе“ до ул. „107-ма“. Реално изграждаме изцяло нов булевард с по три ленти в посока и ново локално платно към жилищното застрояване." Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта. Заедно със зам.-кмета по строителство Ангел Джоргов провериха изграждането на разширение на бул. “Ломско шосе“.

Строителните дейности започнаха в участъка след  кръговото кръстовище при метростанция „Ломско шосе“ до ул. „107-ма“ в София. Общата дължина на участъка е 660 м. В рамките на строителството се предвижда разширение на булеварда с две пътни платна по 10,5 м, изграждане на средна разделителна ивица, източен локал и прилежащи тротоари.

Към момента са извършени трасиране на терена. Предстоят изпълнение на инженерните мрежи и отводнителните съоръжения. Ще се извършат строително-монтажни работи на съществуващи и нови водопроводи, канали. Предвидено е ново улично осветление с LED улични осветителни тела.

Предвижда се засаждане на 72 броя дървета.

Този уикенд, 2 и 3 юли, ще бъде извършено полагането на износващия пласт асфалт на кръговото кръстовище на бул. “Кл. Охридски“ и бул. “Андрей Люпчев. За целта кръстовището ще бъде затворено за два дни за преминаване от автомобили и коли на градския транспорт. Шьофьорите трябва да използват алтернативни маршрути.

"Основният ремонт на тунела към „Люлин“ е планиран да започне през лятото. Ще използваме юли и август за най-тежките строителни дейности, при които ще затворим изцяло движението, а през септември ще продължим работа, като отваряме за движение по една лента в посока. Преди началото на ремонта ще обявим промените в организацията на движение в района" – каза инж. Джоргов.

 

Фотограф: Аделина Ангелова