Обратно Аварийните екипи работят по отводняването на улици, дворове и къщи

През деня аварийните екипи на Столична община и Пожарната продължат да извършват отводняването на критичните места, както и дворове и мазета в засегнатите райони. С успокояване на ситуацията и понижение на нивата на реките, започна и работа по подпомагане с отводняване на засегнати дворове и къщи.

Отводнен бе пътят под моста при кв. “Курило“ в Нови Искър и възстановено движението на автобусите по линии №№ 23 и 26, които се движеха по обходен маршрут. Възстановен е и маршрутът на автобусите по линии № 27 и № 29 към кв. “Требич“.

Населените места, в които има наводнени дворове и имоти, са гр. Нови Искър, с. Мировяне и с. Житен в район „Нови Искър“, кв. „Требич“ в район „Надежда“ и части от „Волуяк“ в район „Връбница“.

Екипите на общината работят в няколко имота в с. Мировяне – където има най-много засегнати къщи, както и в с. Житен. В двете населени места има над 40 засегнати двора и мазета.

През вчерашния ден бяха изградени диги на входа на с. Мировяне при хосписа, в кв. „Требич“.

Екипи на Столичната пожарна извършиха изпомпване на вода от язовир "Суходол". Непрекъснато се наблюдават всички общински язовири  – „Мрамор“, „Суходол 2“ и „Мърчаево“.