Обратно 4500 нови фиданки в Новата гора на София през втория уикенд от залесяването

 

4500 нови фиданки са засадени през втория уикенд от най-мащабния залесителен проект на Столична община – Новата гора на София. Така общият брой на засадените през първите два уикенда нови дръвчета са общо 7500. Залесяването ще продължи и този уикенд, като за участие са поканени всички желаещи.

Амбицията на организаторите е тази есен да бъдат засадени общо 21 500 фиданки на площ от 43 дка. От началото на проекта в двата терена на Новата гора на София вече има засадени над 80 000 дървета.

В рамките на проекта Столична община и лесовъдите от Общинско предприятие „Управление на общински земи и гори“ предоставят на място фиданките, инструментите за засаждане и ръкавиците. В настоящата пандемична обстановка залесяването се извършва при спазване на всички епидемиологични изисквания, като се предоставят дезинфектанти и маски.

Есенното засаждане в Новата гора на София се реализира всяка събота и неделя между 10 и 16 часа до края на месец ноември. 

За максимално улеснение на всички желаещи да се включат, в рамките на залесителния сезон, е разкрита и извънредна автобусна линия номер 54А с начална спирка метростанция “Вардар”. Повече за проекта и как да се включите в него можете да научите на www.novatagora.bg или в страницата във Фейсбук.