Обратно Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на откриването на учебната година във Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“

"Здрава и успешна учебна година, която да бъде присъствена, защото е много важно ученици и учители да са заедно." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която посети Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“ по повод Първия учебен ден. Кметът поздрави всички новоприети осмокласници за труда и усилията, които са положили и за постигнатите резултати.

Фандъкова посочи, че Втора английска гимназия е едно от най-успешните столични училища. Преди 10 години открихме първото новопостроено училище в София и то се изпълни със съдържание, защото най-важното за едно училище е духът, какъвто гимназията показа, че има и създава.

"За всички нас е важно да продължавате да работите с професионализъм и вдъхновение, за да откривате талантите в нашия град" – каза също Йорданка Фандъкова.

На празника присъстваха директорът г-жа Емилия Лазарова, учители, Училищно настоятелство и новоприетите ученици от осми клас. 

12 хиляди деца са първокласници в столицата, а 135 хиляди са всички ученици в София.

"Средата е много важна за израстването и когато тя е изискваща и поощряваща, всеки ученик успява да развие своя потенциал. Столичните училища предлагат такава среда, те са иновативни и успешни" – посочи още Фандъкова.