Назад

На изпълнителя на бул. „Шипченски проход“ и бул. „Асен Йорданов“ няма да бъдат заплатени констатирани некачествено извършени строителни дейности в размер на 553 хил. лв.

На фирмата, която изпълнява ремонта на бул. „Шипченски проход“ и бул. „Асен Йорданов“ няма да бъдат заплатени констатирани некачествено извършени строителни дейности в размер на 553 хил. лв. и налагаме санкция за некачествено изпълнение в размер на 130 хил. лв. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

До момента не признаваме разходите за полагане на асфалтовата настилка на пътното платно на бул. „Асен Йорданов“ от страната на Техпарка и на пътното платно от страната на БАН на бул. „Шипченски проход“ в участъка от кръстовището с бул. „Асен Йорданов“ до ул. „Иван Димитров-Куклата“. Непризнатите разходи затова са в размер на 400 хил. лв. и фирмата ще преработи участъците. По време на строителните дейности неколкократно установявахме некачествено изпълнение на тротоарни настилки, полагане на бордюри, шахти и релсов път, като фирмата преработи строителни дейности за 153 хил. лв.