Назад

Кметът Фандъкова провери ремонта на бул.”Цариградско шосе” при Орлов мост

 

Тази нощ ще бъде отворено за движение пътното платното на бул. “Цариградско шосе” в посока Ректората на Софийския университет при кръстовището Орлов мост, което се ремонтира. Движението ще се извършва по две ленти в посока, така че ще е по-облекчено, отколкото досега. Това каза днес, 19 август, кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта на столичния булевард заедно със заместник-кмета по направление транспорт Евгени Крусев.

Според технологичните изисквания днес се изчаква изтичането на 48 часа след полагането на последния износващ пласт асфалт, след което движението ще бъде пуснато.

Ремонтните дейности ще продължат в срещуположното пътно платно от страната на езерото Ариана в посока Плиска и трябва да завършат до края на другата седмица.

Едновременно с Орлов мост ще ремонтираме и участъци от бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” в участъка от ул. “Гурко” до Орлов мост. Той ще е затворен за движение през следващата седмица и ще е готов заедно с Орлов мост.

Затруднението с летните ремонти, което причиняваме е голямо, затова поисках от Агенция пътна инфраструктура (АПИ) да спре ремонта на моста на Околовръстното шосе над бул. “Симеоновско шосе”. АПИ ще може да продължи работа по нейния обект след като пуснем окончателно Орлов мост, каза също кметът Фандъкова. По думите й трябва да се съобразят, че петък след обяд, събота сутрин и неделя след обед на това място трафикът е много засилен. В същото време  там може да се работи и през нощта.

С няколко дни отлагаме началото на разширението и реконструкцията на участъка от бул. “Тодор Каблешков”. Работата ще започне след като възстановим движението по бул. “Цариградското шосе” и се ремонтира моста при бул.“Симеоновско шосе”. Реконструкцията на бул. “Тодор Каблешков” включва разширение и изграждане на нов мост, като срокът е три месеца.