Назад

Зам.-кметът Албена Атанасова поздрави работещите в социалните услуги със Световния ден на социалната работа

"На този ден световната общност признава приноса на социалните работници в решаването на проблемите в съвременното живеене и отдава подобаващо значение на социалната работа, която е толкова многообразна, че прави света около нас различен", се казва в поздравителния адрес на Албена Атанасова до социалните работници. Дължим истинско уважение към труда на хората от тази трудна професия. Социалните работници са онези професионалисти, които не само променят бъдещето на хората, но и днешния им ден. Предлагат подкрепа и шанс за едно по-добро утре. Те не просто правят бъдещето на хората по-добро, те са бъдещето за много хора.

"Позволете ми, от името на Столична община и лично от мое име, да Ви поздравя по повод Световния ден на социалната работа. Всеки ден Вие доставяте на нуждаещите се надежда и упование. Вие сте хората, които влизате в домовете на пострадалите и болните, на бедните и на самотните, и оставяте там част от своето сърце. Топъл обяд, топла дума и истинска подкрепа са само част от работата Ви, която вършите в полза на обществото.

Чрез усъвършенстването на социалния модел и инвестирането в хората е възможно съхраняването на социалните ценности на солидарност, справедливост и равнопоставеност. Социалната работа е кауза, която се подчинява на принципи и ценности. За нея ни обединява разбирането, че само с общи усилия е възможна промяна в живота на отделните личности, семействата и социалните общности.

На този ден Ви пожелавам здраве, лично щастие и същата всеотдайност в наистина благородната и хуманна професия".