Назад

Фондация „За Нашите Деца“ организира конкурс за най-добра детска рисунка в ЦВН „Св. Димитър“

По случай началото на учебната година екипът на фондация „За Нашите Деца“, с голямата подкрепа на служителите на Центъра за временно настаняване „Св. Димитър“, подари специално преживяване за децата в Центъра. Те взеха участие в конкурс за най-добра детска рисунка на асфалт и споделиха своите детски преживявания в цветове и форми. Най-талантливите от тях получиха специални награди, а за всички деца имаше лакомства.

Партньорството между фондацията и Центъра започна в началото на тази година. То дава възможност децата и техните родители, както и екипът на Центъра, да получават специализирана подкрепа от мобилен психолог, специалист „Ранна детска интервенция“, и специалист „Ранно детско развитие“ на фондация „За Нашите Деца“.

Дейностите са част от изпълнението на проект „Грижа в ранната възраст“, финансиран от фондация ОУК.  Една от целите на проекта и да подобри развитието и благосъстоянието на децата в ранна детска възраст (0 – 7 г.) като въведе интегриран здравно-социален и семейно-ориентиран подход в грижата за тях и пилотира социално-здравни услуги за директна работа с деца и семейства.