Назад

Кметът Фандъкова: "Започна ремонтът и възстановяването на Розариума в "Борисовата градина"

В градината до колелото на трамвай № 5 се изграждат нови алеи, осветление, поливна система, две детски площадки, озеленяване

"Започна ремонтът и възстановяването на Розариума в "Борисовата градина". Това е един от десетте обекта от зелената система на града, по които се работи в момента" – каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на възстановяването и изграждането на градината при колелото на трамвай № 5.

"Ремонтът на градинката при колелото на трамвай № 5 трябва да приключи до края на годината. Миналата година направихме цялостно саниране на 26. училище в кв. „Княжево“ с ремонт на двора. Това е едно от малкото училища в София, което е изцяло ремонтирано. Тази година строим нова сграда на детска градина за 2 групи, заедно с физкултурен салон. Санираме и модернизираме старата сграда. Това са сериозни инвестиции и то в най-важното – в децата" – каза кметът Фандъкова.

В градината до колелото на трамвай № 5 се изграждат нови алеи, осветление, поливна система, две детски площадки, озеленяване. Ще бъде възстановена и чешмата, която е на пътя към Витоша. Най-важният проект, който предстои за квартала, е реконструкцията на трамвайната линия номер 5, която се предвижда да започне през пролетта на новата година.

Възстановяването на Розариума в "Борисовата градина" е един много важен проект, който включва и озеленяване със засаждане на нови рози. Предвиждаме да поставим и надписи с видовете рози.

Приключва реконструкцията на входа на Южния парк откъм бул. „Гоце Делчев“. Работи се и по реконструкцията на Северен парк, на Западен парк, изгражда се парк „Въртопа“. Очакваме да бъде избран изпълнител за парка около езерото в ж.к. „Дружба“ и парка „Заимов“.

 

Фотограф: Георги Алексиев