Обратно Засадени са първите 60 едрогабаритни дървета

С тях стартира пролетното засаждане покрай основни булеварди в София

Със засаждането на 60 едрогабаритни дървета от вида габър стартира масираното пролетно озеленяване покрай основни булеварди и улици в София. Първите дървета са разположени от двете страни на велоалеята покрай бул. „Цар Борис III“ в отсечката между бул. „Житница“ и ул. "Йосиф Цанков" (парк "Лагера"). Засаждането покрай булеварда ще продължи до "Руски паметник", като общият брой на дървета там ще надвиши 150.

Според плановете на Столична община, в рамките на пролетния залесителен сезон, предстои да бъдат засадени общо над 800 дървета по тротоарите на булеварди и главни улици в града, както и над 300 – в паркове и градини. Засаждането ще обхване булевардите „Опълченска“, „Княгиня Мария-Луиза“, „Рожен“, „Мадрид“, „Обиколна“, „Тодор Александров“, „Джеймс Баучер“, „Г. М. Димитров“ и др.

Отделно на това, в началото на месец май ще се проведе и вторият етап на стартиралата през есента залесителна кампания „Моето зелено училище/детска градина“. В рамките на пролетната инициатива Столичната община ще предостави на учебните заведения в града нови над 500 броя дървета, няколко хиляди храсти и цветя, с които да озеленят дворовете си.

Всяка събота и неделя до края на юни ще продължи и засаждането в рамките на инициативата на СО – „Новата гора на София“, в която изцяло с помощта на доброволци, вече има засадени над 18 000 дървета в местността Суходол.