Назад

Столичната община получи отличие за популяризиране на разделното събиране на отпадъци

Столичната община получи отличие за "Най-съдържателна информационна кампания" за инициативата „Зеленото приключение на Инспектор N-Joy“, на първите награди „Чиста игра“ на bTV Media Group.

Кампанията на Столична община и радио N-Joy продължи 5 седмици и беше насочена изцяло към популяризиране на възможностите за разделно събиране на битови отпадъци. В рамките на кампанията бяха реализирани и няколко самостоятелни инициативи – разкрит бе мобилен пункт за изземане на стари електроуреди и мобилен пункт за събиране на опасни отпадъци. В рамките на мобилния пункт за електрическо и електронно оборудване бяха събрани 720 кг малки електроуреди от граждани и бяха получени над 100 заявки по телефона за събиране на едрогабаритни уреди безплатно от домовете. В Деня на околната среда – 5 юни, в мобилния пункт за опасни отпадъци бяха събрани 165 кг домакински опасни отпадъци.

Повече за всички видове разделно събиране на отпадъци на територията на Столична община можете да научите тук: www.sofia.bg/waste