Назад

51 кучета от приюта на ОП „Екоравновесие“ са били осиновени през септември

 "51 кучета от приюта на  ОП „Екоравновесие“ са били  осиновени през септември". Това каза директорът на предприятието Веселин Асенов. 

"Броят на осиновените кучета нараства  поради успешната  кампания „Подари си приятел“,  която  реализираме през последните месеци", каза Асенов. Събития с кучета от приюта през есента са провеждани в столичен МОЛ и в парк „Заимов“.  „Екоравновесие“ ще продължи кампанията през есента  в сътрудничество с верига зоомагазини, от където  гражданите ще имат възможност директно да  осиновят куче. Процедурата по осиновяването е облекчена и тя се реализира с попълване на документи на място единствено срещу данните от личната карта на новия собственик.

  „Със събитията по кампанията „Подари си приятел”, искаме да покажем на обществеността, че нашите кучета  са здрави, социални, добре гледани и могат да бъдат добри домашни любимци. Осиновяването не е емоционален момент, а отговорно решение. Ние и нашите доброволци запознаваме хората с културата на отглеждане, с грижите и с ползата от кастрацията на домашните любимци“, посочи още Асенов. По време на събитията от кампанията, извън приюта, на място, досега  са осиновени 22 кучета.

През месец септември от екипите на „Екоравновесие“ са заловени 307 кучета,  като 218 от тях са кастрирани.  Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през същия месец, за настаняване в приюта са предадени 13 кучета. "За съжаление продължава изхвърлянето на домашни кучета и поколението на домашни кучета", коментира още Веселин Асенов.  В приютите има както кучета от смесени породи, така също ротвайлери, питбули, хъскита и други.   

За месец септември изразходваните финансови средства за дейността на предприятието са 147 105 лв., като в тях влизат разходи за ветеринарномедицински консумативи и лекарства, храна за животните в приютите и ветеринарната клиника, поддръжка на трафопост за приют „Горни Богров“, сметоизвозване, техническо поддържане на компютърна техника и системи за видеонаблюдение, почистване на изгребните  ями,  обслужване на МПС,   заплати и осигуровки на работниците и служителите.